Blog

Primera semana en la cordillera blanca

De tot voor kort “jongste telgjes” van MC6 zijn aan hun eerste zelfstandige expeditie in het Peruviaanse Cordillera Blanca begonnen! Met negen dagen in de Ishincavallei is de acclimatisatietocht succesvol afgerond. Urus Este, Ishinca en Tocllaraju werden overwonnen – zij het niet steeds door iedereen – en de jongvolwassenen maken zich klaar voor een nieuwe vallei.

Continue reading “Primera semana en la cordillera blanca”

Vamos a la Cordillera Blanca

Al is het op deze blog wat stilgebleven, wij hebben alvast niet stilgezeten. Sterker nog: morgen is het zover en vertrekken we naar Peru!

Continue reading “Vamos a la Cordillera Blanca”

Een alpinist en zijn materiaal

Vandaag had de crew van Mount Coach 6 – of toch het gedeelte dat in België zit – afgesproken in Antwerpen. Op de planning: een bezoekje aan Kampeerder-K2 om ons te laten informeren over de mogelijkheden qua kledij en voornamelijk expeditieschoeisel. Doordat onze sponsoractie met Malt Coach vlot verloopt, kunnen we ons aan deze essentiële aankoop wagen. We willen ook in Peru al onze tenen kunnen bewaren, niet waar?

Warme voeten

Bij K2 stellen de verkopers Arne en Kristof ons trots hun nieuwe merk voor, wat in hun ogen perfect gaat zijn voor onze expeditie. Sinds kort hebben zij namelijk Zamberlan in de winkel, een Italiaans familiebedrijf dat nog schoenen maakt in de bergen, uit de bergen en voor de bergen. De retro stappers uit berggeitenleer laten we voorlopig even voor wat ze zijn, en ons oog valt op de oranje kanjers Karka en Denali, zowat een editie 2.0 van de gekende Eiger. Twee mister bombastics die zich specifiek op expedities in koude omstandigheden richten. Maar kiezen we voor getten of geen getten, dat wordt uiteindelijk zowat de vraag. Uiteindelijk kiezen de meesten van ons toch voor de getloze Karka’s, en ons schoeisel is gesteld.

img_20170211_104320img_20170211_102521

Warme lijven

Nog meer goed nieuws, want deze week is onze bestelling van Rab bij Matty aangekomen. Terwijl Jozua gelukzalig zijn nieuwe warme slaapzak Neutrino 800 knuffelt, Maarten zich inhoudt om zijn thermisch ondergoed nog niet en plein public aan te trekken en ik benieuwd mijn nieuwe donsjas Neutrino Endurance zoek, haalt Matty trots een verrassing boven. Om onze expeditie te ondersteunen, gooit Rab er bovenop onze bestelling nog enkele duffelbags van 80 en 120 liter bij. Perfect om alles in weg te krijgen voor op’t vliegtuig!

img_20170211_125914

Warme dranken

“De 5 onthouden, 6 bijtellen, 100, 200, maar gij moest mij nog zoveel, …” Wanneer wij in ons hoofd alle berekeningen maken om zeker te zijn dat onze ogen niet groter zijn dan onze portemonnee, komt Arne ons nog met pretoogjes tegemoet. “Hier jongens, omdat we weten dat jullie ook op expeditie niet zonder koffie kunnen; een cadeautje van K2!” En hij overhandigt ons deze prachtige, isolerende maar vooral gepersonaliseerde Mount Coach 6 Klean Kanteen. Onze eigen expeditiefles, inclusief Peruviaanse “Malt Coach Lama”!

img_20170211_124217

Warm Peru?

Onze expeditie in Peru krijgt meer en meer vorm. De tickets zijn geboekt, het materiaal komt meer en meer in orde, … Volgende stap: de concrete expeditieplanning!

book_cover

Met speciale dank aan Zamberlan voor de nieuwe samenwerking! Trots om dit merk als jonge alpinist te mogen vertegenwoordigen!

groep

 

 

Peru of Abu Dhabi?

William krijgt van zijn werk geen goedkeuring om op expeditie naar Peru te vertrekken.

Een jammer nieuwtje komt met de woestijnwind uit het Midden-Oosten aangewaaid: onze vrolijke jonge kompaan William krijgt van zijn werk een njet voor de expeditie.

Een droomjob in Abu Dhabi

Een tijdje geleden kwam onze jongste snaak met een prachtig nieuws af. Hij had een nieuwe job aangeboden gekregen, en wat voor een! Zes weken hard labeur in Abu Dhabi, gevolgd door zes weken vakantie. En met wat geluk ging dat zelfs perfect uitkomen met de afgesproken data voor onze laatste stage en de expeditie! Hij maar glunderen, dus wij glunderen mee. “Chill leive!”, je hoort het hem zo zeggen, niet?

Visum hier, goedkeuring daar

Het vertrek naar Abu Dhabi werd echter maar uitgesteld en uitgesteld. Iets voor het werk dat nog niet in orde was. Het visum dat nog goedgekeurd moest worden. Dan weer dit, dan weer dat… Het eeuwige geduld van William werd op de proef gesteld, en daardoor zat ook de rest van’t team op hete kolen. Nu hij eindelijk vertrokken is, komt de kalender totaal niet meer uit.

Pretty please?

Het plan was dat hij met zijn engelengezichtje de mooiste glimlach ging tonen aan mister bossman, en dat die dan helemaal zou smelten en de kalender zoals gewenst zou aanpassen. Maar helaas, als je temperaturen boven de 40° gewend bent, dan smelt je niet meer zo gauw.

Nein!

Een njet  van mister Bossman. Een ultimatum. Kies je voor de expeditie, of kies je voor de job. Je droomjob. Een harde, maar begrijpelijke en logische keuze.

Mount Coach 6 maakt zich dus klaar om de expeditie zonder onze vrolijke Willy te doen. Maar met een “amai chill leive!” op elke bergtop, zullen we zeker aan hem denken.

 

Mount Coach steunt Urban Wolf

Klimmen is een passie, een levensstijl, een verslaving. Een gezonde verslaving, welteverstaan! Want de adrenaline die na én tijdens dagenlang zwoegen in een route door je lichaam pompt? De euforie van het succesvol afronden van een beklimming? Het gevoel van gelukzaligheid wanneer je bovenop de berg het prachtige uitzicht aanschouwt, wetende dat je daar zelf voor gewerkt hebt? Daar kan toch geen enkele “high” of “rush” tegenop!

Urban Wolf

vzw Urban Wolf

Met die gedachte ging ook de Vlaamse vzw Urban Wolf aan de slag. Deze vereniging helpt jongvolwassenen die, na een periode van drugmisbruik en verslaving, een positieve en gezonde draai aan hun leven willen geven. Urban Wolf neemt de jongeren mee naar Vlaamse klimzalen om hen daar met het klimmen in contact te brengen. Een aangename sfeer, een sportieve levensstijl, een gedeelde passie en, wie weet ook voor hen, een nieuwe, gezonde verslaving. Alle informatie over Urban Wolf vind je op http://www.urbanwolf.be. Omdat klimmen geld kost – ook voor vzw’s – kunnen zij alle financiële steun gebruiken.

Mount Coach steunt

Om de Peru-expeditie mogelijk te maken, brengen wij een nieuwe editie van Malt Coach uit. Een deel van de opbrengst schenken wij aan Urban Wolf. Toegegeven, “alcohol verkopen ten voordele van ex-verslaafden”, de ironie gaat ook aan ons niet voorbij. Maar het bier dat u koopt, kan hen niet meer verleiden én helpt hen alweer een klimgreep verder, toch?

Over Malt Coach

Malt Coach - editie MC6

Naar het goede voorbeeld van onze voorgangers van Mount Coach 5, brengen ook wij een editie van Malt Coach uit. Een nieuwe expeditie, dat betekent een nieuwe smaak! Deze blonde parel van 9% is een lichtbittere verwennerij die met drie hopmethodes de titel Tripel meer dan waard is. Doordat het bier zonder suiker gebrouwen wordt, is dit bier zelfs geschikt voor diabetici. Het biertje wordt verkocht per vier flessen van 33cl. Voor deze set betaalt u €12, waarvan €2 naar Urban Wolf gaat. Dorst gekregen? Geef dan gerust het gewenste aantal, uw adresgegevens en telefoonnummer door via contact. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling binnen de kortste keren bij u geraakt.

malt-coach-banner-600

Een glimps op MC6

Omdat een lege website toch echt leeg is, laten we je met deze post al even kennismaken met Mount Coach 6!

Geniet van deze beelden om een idee te vormen van wie wij zijn en wat wij doen. Wat ons drijft? Tja, dat moet je ons maar eens in persoon vragen!